Je studentenkamer optimaliseren

Je studentenkamer optimaliseren

31 juli 2019 0 Door Simon

Op jezelf wonen

Het is natuurlijk fantastisch wanneer je voor het eerst het huis uit gaat en op jezelf gaat wonen. Je krijgt in een klap veel meer vrijheid. Maar het is ook spannend. Bij deze vrijheden komen namelijk ook verantwoordelijkheden kijken. Je kunt helaas niet meer het eten door je moeder laten koken en ook de was moet nu zelf gedaan moeten. Daarbij komt ook nog eens kijken dat voor de meeste studenten de eerste eigen studentkamer nou niet bepaald een paleis is.

Ik weet zelf bijvoorbeeld nog heel goed dat de eerste keer dat ik zelf op kamers ging en in een piepklein kamertje in Amsterdam Noord belandde. De flat waarin ik ging wonen was dan ook uit de jaren zeventig en de keuken die ik deelde met 13 andere mensen was niet meer schoon te krijgen. Het is daarom belangrijk dat je probeert om je kamer zo mooi mogelijk te maken. In dit artikel bespreken we een paar tactieken om je studentenkamer te optimaliseren. Een van de eerste dingen die belangrijk zijn om te doen in je studentkamer is optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

Kleine kamer

Over het algemeen zijn studentenkamers niet al te groot. Mijn eerste kamer was een krappe dertien vierkante meter. Desondanks heb ik nooit het gevoel gehad dat ik niet genoeg ruimte had. Dit  was dankzij het feit dat ik me realiseerde hoe ik gebruik on maken van de ruimte die ik had. Ik kocht een bed met ruimte eronder zodat ik spullen daar kwijt kon. Daarnaast maakte ik ook optimaal gebruik van de muren. Je kunt met hoge kasten ook opgehangen planken ontzettend veel extra ruimte creëren voor je spullen.

Als je een student bent met mazzel dan krijg je wat meer ruimte. Ik zelf na een jaar de mazzel dat ik naar een grotere kamer kon, met een eigen keuken. Ik had zelfs een balkon. Het nadeel van dit balkon was dat het van tralies was gemaakt waardoor de stoelen die ik op het balkon plaatste al snel door het balkon zakten. Ik kon dit gelukkig oplossen door trespa te plaatsen op het balkon. Hierdoor kon ik de zomer heerlijk van mijn balkon genieten.

De laatste tip die ik wil geven is dat je op moet letten dat je een goede afzuigkap in je studentenkamer hebt wanneer je een eigen keuken hebt. Ik was ontzettend blij toen ik een eigen keuken kreeg aangezien ik die zelf kon schoonmaken. Helaas had ik geen goede afzuigkap waardoor de keuken al snel weer vies werd.