Onvergetelijke eerste vergadering van het jaar

Onvergetelijke eerste vergadering van het jaar

8 januari 2019 0 Door Simon

2019 is nu echt begonnen. Heel werkend Nederland is weer in de auto gestapt of gewandeld naar werk. Hoewel ik regelmatig lekker online wandelingen maak en daar verslag van maak hier op mijn blog, heb ik ook een gewone baan. Ook ik moest er begin deze week weer aan geloven. Mijn eerste werkweek begon gelijk lekker intensief. Zo stonden de eerste vergaderingen alweer gepland en waren de To Do lijstjes weer schrikbarend lang. Alles en iedereen van het bedrijf moest even op gang komen. Mijn manager had dit al een beetje voorzien. Hij besloot er dit jaar slim op in te spelen – en ik moet zeggen: dat is hem uitstekend gelukt!

Vervelende vergaderingen

Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het vergaderen. Zeker die vergaderingen die urenlang doorgaan en je eigenlijk halverwege niet eens meer weet waar het over gaat. Daar pas ik liever voor. Toen ik dus zag dat we de week aftrapten met een vergadering, zakte de motivatie bij mij in de schoenen. Gelukkig zat ik er helemaal naast. Mijn office manager had namelijk aan het einde van het jaar iedereen een enquête in laten vullen. Daaruit kwam naar voren dat ik dus niet de enige ben die altijd op ziet tegen die vervelende vergaderingen. Mijn manager besloot op basis van de resultaten om het jaar dan maar gelijk een keer goed te beginnen. Hij heeft de eerste vergadering van het jaar echt onvergetelijk gemaakt.

Even de auto in

Voorheen vonden vrijwel alle vergaderingen plaats hier op kantoor. De vergaderruimte is echt ontzettend deprimerend. Mijn manager vindt dat zelf ook. Daarom besloot hij eerst de huidige vergaderlocatie een update te geven. Terwijl de inhuis ruimte wordt vernieuwd, moest hij op zoek naar een tijdelijke locatie. Hij besloot om een leuke vergaderlocatie online te huren. Dat was het beste idee ooit! Toen de mededeling kwam dat we gingen vergaderen, werd er tevens vermeld dat we de auto in moesten. Alleen dat al was heerlijk: even uit het stoffige kantoor en naar buiten. Maar het werd nog beter!

Prachtige en inspirerende locatie

Toen we op de vergaderlocatie aankwamen, stonden we allemaal versteld. Het was er prachtig. De ruimte bestond uit een ruime tafel met veel lichtinval dankzij de mega grote ramen. Ik wist bijna niet wat me overkwam. Onze vergaderlocatie op kantoor is namelijk erg donker. Dit was compleet het tegenovergestelde van wat we gewend waren. De combinatie van de prachtige locatie, de lichte ruimte en het feit dat het buiten het kantoor was resulteerde in een zeer productieve vergadering. Iedereen kwam met goede ideeën. Om de eerste vergadering van het jaar echt onvergetelijk te maken, had de manager zelfs geregeld dat we erna op locatie heerlijk konden lunchen.

Dus werk jij op een kantoor en kan je ook wel wat afwisseling gebruiken? Zoek je als office manager een manier om het vergaderen productiever en leuker te maken? Ik kan je zeker aanraden om zo’n prachtige vergaderlocatie te huren!