Overal een antwoord of oplossing voor te vinden

Overal een antwoord of oplossing voor te vinden

11 februari 2019 0 Door Simon

Wat zouden we toch zonder het internet of onze smartphones moeten. Tegenwoordig weet niemand meer telefoonnummers uit hun hoofd. Bovendien bevindt alle informatie van de wereld zich onder onze duim. We hoeven het alleen nog maar even op te zoeken. Een antwoord of een oplossing voor een probleem is hierdoor overal te vinden. Dat vind ik persoonlijk zo geweldig aan het internet. Daarom ben ik origineel ook deze blog begonnen. Om mijn diverse wandelingen op het internet te delen met anderen. Dus vandaag doe ik dat lekker ook. Ik geef je een paar voorbeelden van problemen of vragen waarvan ik niet wist dat de oplossing of het antwoord zo simpel kon zijn.

Tools maken ons leven makkelijker

Dankzij het ongelofelijke tempo waarmee technologie zich ontwikkelt, zijn er vandaag de dag voor vrijwel alle werkzaamheden tools te vinden. Hell, sommige beroepen berusten zich compleet op tools om gegevens te verwerken en te analyseren. Handige software programma’s zijn echter niet altijd alleen voor mega corporaties. Er zijn ook zat tools die de alledaagse werkzaamheden kunnen versoepelen. Denk bijvoorbeeld aan programma’s waarmee je met meerdere collega’s tegelijk aan één project kunt werken.

Stel, je bent verantwoordelijk voor de personeelsplanning iedere maand of elke week. Wanneer het bedrijf waar jij bij werkt veel flexwerkers in dienst heeft, dan kan het maken van een personeelsplanning een uitdaging zijn. Gelukkig is er dus een programma waardoor jouw (zakelijk) leven in één klap een stuk makkelijker wordt. Met die tool maak je voortaan de personeelsplanning met twee vingers in je neus! Alle vrije dagen, openstaande diensten en beschikbaarheid van de werknemers staat dan namelijk in het systeem. Het puzzelen om de beste personeelsplanning te maken is verleden tijd dankzij die tool.

Lang leve online informatie

Na de vele nare verhalen over fake news, wil ik even met een oncontroversieel punt komen. Ik ben bijvoorbeeld ontzettend blij met alle informatie die online te vinden is. Zeker wanneer bedrijven of webshops zelf een toelichtende tekst hebben. Ik heb regelmatig gehad dat ik iets wilde weten over een onderwerp en de wikipedia pagina niet verder kwam dan een antwoord wat ik van een woordenboek verwacht. Bovendien kan je aan de hand van de tekst van een bedrijf gelijk inschatten hoe deskundig het bedrijf in kwestie is. Als er helemaal geen tekst of aanvullende informatie te vinden is op de website, dan vertrouw ik de webshop gelijk een stuk minder. Daarom zeg ik: lang leve online informatie!