Bedrijfsuitje: leef je lekker uit op internet

Bedrijfsuitje: leef je lekker uit op internet

1 november 2019 0 Door Simon

Laatst fietste ik door het pittoreske Drentse dorp Ruinen. Het was rustig en ik genoot van de fluitende vogeltjes en de mooie boerderijen van het dorp. Achter me klonk een steeds luider gelach en een aanhoudend gezoem. Opeens kwam er een in het zwart geklede vrouw voorbij op een solex. En nog een, en nog een. De dames hadden de grootste lol terwijl ze op de oude solex hun evenwicht probeerden te bewaren. Die oude dingen gingen best nog snel, bedacht ik me. Een vrouw kwam lachend naast me en nieuwsgierig vroeg ik wat ze aan het doen waren. Ze legde uit dat ze een bedrijfsuitje hadden en dat het opperbest beviel. Hierna gingen ze ook nog wat leuks doen en ze had het gevoel dat ze haar collega’s op een hele andere manier leerde kennen. Daar kon ik me wel iets bij voorstellen. Ik kreeg spontaan zin om voor mijn eigen team ook een bedrijfsuitje te organiseren.

Bedrijfsuitje: vind het op internet

Als je gaat zoeken op bedrijfsuitje dan kom je echt op de leukste dingen, ontdekte ik toen ik eenmaal thuis was. Ik overlegde met mijn collega’s en leidinggevende en we besloten dat wij er hoognodig ook eens uit moesten. Natuurlijk was ik niet de enige die met leuke ideeën kwam. Tenslotte kan iedereen op internet. Op een vergadering vlogen de wilde plannen ons om de oren. Alleen al het plannen is natuurlijk heel erg leuk. Er zijn tegenwoordig echt bedrijven die alles goed voor je regelen zodat je zelf geen omkijken hebt naar de organisatie. Zo wordt een bedrijfsuitje voor iedereen leuk. Na lang wikken en wegen besloten wen een kookworkshop te gaan doen waarbij je in tweetallen moest koken. Het idee erachter was dat het tweetal bestond uit collega’s die normaal gesproken niet samen werken. Zo had het bedrijfsuitje ook nog meerwaarde.

Geslaagde maaltijd

Niet alleen leverden onze kookavonturen een geslaagde maaltijd op, het was ook erg leuk om met collega’s waar je nooit zoveel mee optrekt te werken. Het heeft de relaties binnen ons team verstevigd. Dat vind ik erg belangrijk. Een bedrijfsuitje mag of moet eigenlijk echt leuk zijn, maar het moet ook een doel hebben. Voor elk team zal dat doel anders zijn. Het is goed om dat van te voren met elkaar te bespreken. In ieder geval is het voor elk bedrijf aan te raden regelmatig een bedrijfsuitje te organiseren. Het levert heel veel op!