Lekker op vakantie en wat zien van de omgeving

Lekker op vakantie en wat zien van de omgeving

17 december 2018 0 Door Simon

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, is de kans aanwezig dat je maar weinig ziet van het land waar je vakantie gaat vieren. Je stapt uit het vliegtuig direct in de bus die je naar je hotel brengt. In de buurt van je hotel kun je heus lekker wandelen en met het openbaar vervoer kun je vaak ook best veel zien van je vakantiebestemming. Maar het is natuurlijk het allerfijnst als je gewoon de auto kunt pakken en erop uit kunt gaan wanneer het jou schikt. Loop daarom op je vakantiebestemming direct eens binnen bij de autoverhuur. Je kunt vaak voor niet al te veel geld een fijne auto huren.
Autoverhuur

Waarom een auto huren en geen scooter?

Kijk, als je in Nederland gewend bent om op een scooter te rijden, dan kun je dat in het buitenland best doen. Je weet dan hoe je moet rijden en moet remmen en uitwijken. Maar ben je niet gewend om op een scooter of brommer te rijden, dan kan het, zeker in het buitenland, best gevaarlijk zijn. Voor je het weet lig je onderuit, met alle gevolgen van dien. Een auto huren is dan een beter idee. Tenminste, als je je rijbewijs hebt. Dat is, ook in het buitenland, best van belang.

Waar let je op wanneer je een auto gaat huren in het buitenland?

Je hoort veel over nare praktijken van autoverhuurders in het buitenland. Dat ze jou de schuld geven van al bestaande schade bijvoorbeeld. Maar wanneer je huurt bij een erkend bedrijf (bijvoorbeeld een bedrijf dat wordt aangeraden door je hotel), dan zit je in veruit de meeste gevallen wel goed. Wil je helemaal zeker van je zaak zijn? Dan loop je voor je eerste ritje samen met de verhuurder even een rondje om de auto. Alle aanwezige schade, hoe klein ook, zet je dan samen even op de foto. Je hebt dan altijd bewijs dat jij geen schade hebt gereden. Vraag ook even na waar je het best kunt tanken. En laat in geen geval je originele rijbewijs of paspoort achter bij de verhuurder.

En dan is het genieten geblazen

Zeker wanneer je, zoals ik ooit op Elba, een cabriolet hebt gehuurd heb je een totaal andere rijervaring dan in ons koude kikkerlandje. Je kunt echt genieten van de omgeving en stoppen en foto’s maken op de plekken dat het jou schikt. Natuurlijk hou je je altijd aan de geldende verkeersregels, dat spreekt voor zich.