Een goede tas is geen overbodige luxe

Een goede tas is geen overbodige luxe

21 februari 2019 0 Door Simon

Als je lekker wil rondwandelen in een stad is een goede tas fijn om te hebben. Of het nou op vakantie is of gewoon lekker een wandelingetje in je woonplaats, in alle gevallen heb je een tas nodig. Het is dan ook fijn als deze tas aan alle eisen voldoet én ook nog leuk is. Weten welke tas handig is en voldoet aan jouw wensen? Lees dan nu deze blog met een aantal tips.

Groot genoeg

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je allemaal in je tas wil bewaren. Heb je meestal alleen je portemonnee en mobiel en mobiel bij je als je aan de wandel gaat? Dan heb je natuurlijk geen hele grote tas nodig. Maar ben je, net zoals ik, een fotografieliefhebber? Dan is het handig om een tas te hebben waar al je camera apparatuur inpast. En natuurlijk kan een tussenmaatje ook. Als je niet veel ruimte nodig hebt, maar wel genoeg voor bijvoorbeeld zonnebrand, een zonnebril en een flesje water.

Waterafstotend of niet?

Als je apparatuur meeneemt of bijvoorbeeld gaat reizen in een regenseizoen of in een tropisch regenwoud, is het handig om voor een waterafstotend model te kiezen. Maar, als je deze niet zo mooi vindt of iets dergelijks, kan je er ook voor kiezen om gewoon een waterafstotende hoes te kopen die voor meer tassen gebruikt kan worden. In ieder geval goed om hier even over na te denken dus. Het is trouwens ook voor wateractiviteiten zoals kajakken etc. geen overbodige luxe!

Extra’s

Tot slot is het heerlijk als je tas wat handige extra’s heeft. Zo vind ik zelf binnenvakjes echt een must have. En laatst had een vriendinnetje van mij zelfs een slotje die al in haar tas gefabriceerd zat, ook super handig. Zeker omdat als spullen van je gestolen worden met waarde, zoals bijvoorbeeld een paspoort of een camera, dit echt een domper voor je vakantie kan zijn. En het zou toch zonde zijn als je dit de hele vakantie als een soort grijze wolk met je mee draagt.

Mijn ervaring

Zelf ben ik ook opzoek gegaan naar de ideale tas, omdat ik met mijn zusje een stedentrip ging maken. We wilden een aantal gratis wandeltours doen, maar die duurde zeker wel een uurtje of 3. Erg fijn dus dat ik een goede tas bij mij had en ik heb geen rare rug- of nekpijntjes gehad. De tas die ik voor deze trip had besteld was een van de schoudertassen die ik online had gezien. En; ik ben er heel erg tevreden mee!