Tijd voor wat anders, een dakterras!

Tijd voor wat anders, een dakterras!

10 november 2018 0 Door Simon

Ik ben nogal een klusser en ik ben altijd bezig met het verbouwen van het huis, tuin of andere dingen. Ik wordt ook vaak gevraagd door familie leden om wat klusjes uit te voeren zoals een nieuwe muur plaatsen, of een tuinhuisje plaatsen. Maar laatst vroeg een goede vriend van mij die nog student is of ik niet even een dakterras voor hem kon plaatsen. Ik ben een klusser maar een dakterras aanleggen ligt niet in mijn bereik van vaardigheden. Maar ik ben wel opzoek gegaan naar wat er voor nodig is om aan een dakterras te komen.

Genoeg ruimte

In eerste instantie dacht ik dat mijn vriend niet genoeg ruimte zou hebben voor een dakterras maar niets bleek minder waar. Het studentkamertje op de bovenste verdieping was groot genoeg om een dakterras op aan te leggen. Daar had die jongen mooi geluk mee. Nu was alleen de vraag of het wel mocht. Want het aanleggen van zoiets moet wel met een vergunning aangevraagd worden. Daarvoor kwam ik op werkspot uit. Daar gaven ze aan dat het tussen de 2 à 4 weken kon duren voordat er een vergunning verkregen kan worden. Maar ik las ook dat mijn vriend zijn opdracht kon plaatsen op die website. Dus hebben we dat samen in overleg gedaan.

Hoe werkt dat?

Na het plaatsen van de opdracht kregen we al snel een aanbod van een klusbedrijf. De klussers lieten ons foto’s zien van eerder uitgevoerde klussen en stuurde een offerte bij. Mijn vriend vond had het er wel voor over en liet de heren beginnen aan het dakterras.

Een dakterras aanleggen, best te doen!

De heren waren 3 weken bezig met het aanleggen van het dakterras. Dit was sneller dan wij ooit voor mogelijk hadden gezien. Ik ben wel een klusser, maar de heren waren nog meer ervaren en konden de klus snel klaren. Als ik een keer een klus niet zelf wil uitvoeren laat ik het zeker over aan dat klusbedrijf. Wat een toppers.
Nu zitten we welke zomer een aantal keer op mijn vriend z’n dakterras. Het is heerlijk om in het zonnetje te zitten en te genieten van een hapje en een drankje. Het is goede ingeving geweest van die jongen om een dakterras aan te laten leggen!
Heb jij nog leuke ervaringen over een klus of opdracht die jij gedaan hebt? Laat het met weten via het contactformulier!